30 april 2007

Pinnsoffa, penséer och pelargoner...

Ja, det är vad som har upptagit min tid den senaste tiden. Inte så mycket mjukt pyssel med andra ord. Istället kliar det i de med lite önsketänkande gröna fingrarna. En kruka penséer pryder uteplatsen, tillsammans med mitt underbara efterlängtade fynd - min röda pinnsoffa. Som jag letat och så en dag, när jag inte hade några secondhandplaner alls, slumpade det sig så att en vän behövde skjuts till Myrorna och tur var väl det för där var den!

Enda problemet är att vi nu inte har någonstans att sitta och äta. De gamla utemöblerna passar inte alls, och jag vill inte stänga in min fina soffa genom att ställa ett bord framför. Ett tag funderade jag på att ställa en mindre matgrupp på andra sidan altanen, men sen insåg jag att då har jag ingen plats för mina krukor. Vi får väl se hur det löser sig. Jag smider stora planer för vår härliga uteplats iår.

Lite mjukt har det faktiskt också blivit. Jag virkar på min filt, men det är någon som inte stämmer med färgerna så jag tror inte jag ska fortsätta. Jag funderar på att virka en smal mörkgrå rand mellan de färgglada. Kanske lägger jag till en färg också. Eller så börjar jag om helt med en annan färgställning. Det är mycket jobb om jag inte kommer bli nöjd i slutändan.

Ett par byxor till A har det också blivit, ett par bruna manchesterbrallor med rosa prickar. Dock blev de färgade i första tvätten. Jag tror tyget är tvättat tidigare så det måste ha varit något annat som färgat dem. Tur att jag har mer tyg, för det blev favoritbrallor. Mönstret måste modifieras något och nästa par ska få bred mudd i midjan. Det känns som att de blir lite mer flexibla vad gäller plats för blöja. De senaste dagarna har A bara haft blöja när han sovit och då är alla blöjanpassade brallor för stora. Samtidigt vill jag att de ska funka med blöja också. Har man en bred mudd är det ju bara att vika ner den lite mindre när blöjan är på.

Jag har också fått en väldigt rolig förfrågan. Det är fortfarande hemligt, men jag känner mig entusiastisk!

1 kommentar:

Therese (Stream) sa...

Åhh, vad spännande det låter med en rolig förfrågan! Nu blir jag ju nyfiken :)

Hoppas ni har det bra!