17 juni 2009

vad pysslar jag med?

Det var länge sedan. Ingenting färdigt att visa upp faktiskt. Jag shoppar mest.
Jag stickar på en poncho som snart är klar. Mönster från Ilsefin. Fast jag stickar den i mörkgul Drops alpaca istället för i lin. Den blir nog skön, men jag är inte helt nöjd med färgen. Jag hade velat ha den mer senap och mindre pumpa känner jag. Jag bestämde mig dock för att sticka färdigt den ändå och kanske ge mig på att färga den om jag inte kommer överens med den som den är.

Nästa projekt var tänkt att bli en sjal i grönt-gult effektgarn från Kauni. Garnet var dock lite av en besvikelse. Väldigt vackert, men det känns stickigt och strävt. Kanske blir det lite bättre uppstickat. Dock är jag fasligt sugen på att ge mig på en sån där uppifrånochner-kofta efter Tant Koftas instruktion. Jag har ett fint cerise garn som jag tror skulle passa. Jag hade gärna haft den randig dock. Cerise och orange kanske?

En massa tygshopping har det blivit också. Lunchräderna hos Röda Korset har bla resulterat i detta:

Det blåa tyget är två gardinlängder i perfekt skick. Jag ska nog hänga dem i lekrummet. Det bruna tyget är en hyfsat stor stuvbit, det röda ett sprillans nytt påslakan och gardinkappan längst bak ska nog hängas upp i köket.

Den här fina lapptäckesstuven hittade jag på jobbet. Den har olika bårder i kanten. Jag funderar på att sy en kjol till mig själv av det.



När vi var i huvudstaden och hälsade på svärmor passade jag på att åka till Ikea och köpa lite av Lotta Külhorns härliga tyger. Det rutiga ska nog också bli en kjol, och jag skulle även vilja sy en dyna till sulkyn av det. Det stormönstrade ska bli draperi i hallen och det med mindre mönster vet jag inte. Jag tror inte jag är så förtjust i det, men nånting hittar jag säkert på av det.

1 kommentar:

metamorphosis sa...

Roligt att få se lite av vad du håller på med just nu! :-)

...och vilka tygfynd sen!