29 oktober 2011

regn(bågs)dans

Jag fortsätter mönsterletandet med att sy nattkläder till barnen. Ett tunikemönster från Ottobre fick bli regnbågsnattlinne till lilla A. Matchande prickiga brallor är klippta och väntar på att sys ihop. Tidningen verkar göra skäl för smeknamnet Ottobred, mönstret var verkligen brett. Men bra att dansa i blev det i alla fall.




16 oktober 2011

sydag!

Igår hade jag en riktig sydag. 4 par jeans lagade, ett par tights lappade, två par byxor sydda och så tog jag äntligen mod till mig och sydde klart en tröja! Av någon anledning har jag varit skraj för halsringningar så alla tidigare tröjprojekt har blivit liggande utan mudd/kantband i halsen. Och varför? Det var ju lätt som en plätt.

Sen blev tröjan ganska misslyckad på alla andra sätt, men eftersom det är en pyjamaströja känns det inte som att det spelar så stor roll. Ärmarna var bra, men modellen var för bred i kroppen och på axeln för min smak. Sen tänkte jag inte på att det skulle vara mudd, så jag glömde förlänga mönstret i nederkant. Och tänkte fel (eller rättare sagt tänkte inte alls) när det gällde mönsterpassningen. Den är inte helt färdig på bilden, ärmarna ska fållas och halsmuddens kant sys ned.

15 oktober 2011

underbara elefanter


När vi får stuvar på jobbet är det lite som julafton.