25 december 2010

Som godis


Min mormor stickade en kofta till stora A som han aldrig ville ha. Nu drygt två år senare har lilla A växt i den och det var på tiden att den fick knappar. Lilla A fick välja och valet föll på mina finaste prickiga. Som godis.

Gran á la Pettson

Är man ute för sent med att köpa gran kan man inte räkna med att välja och vraka. I år lyckades vi lägga vantarna på stans sista ädelgran och den såg ut därefter. Tjock och frodig längst ner och extremt gles i toppen. Tur att man har läst Pettson firar jul en sisådär tjugotusen gånger. Sagt och gjort, borrmaskinen plockades fram och granen fick några hål i stammen där nya grenar stacks in. Hur bra som helst!





Från mormor och morfar kom en låda julpynt. Världens finaste gamla ljusslinga, som vi tyvärr inte kunde använda i år eftersom kontakten inte passade. En skarvdel ska införskaffas till nästa år. I lådan låg också ett gäng underbara linänglar som jag varje år försökt hitta någon variant av. Och nu har jag egna!

21 december 2010

diskotrasan



Förra året samarbetade jag och stora A om julklapparna till far- och morföräldrar. I år skötte barnen det själva. Lilla A har tillverkat kökshanddukar och stora A "diskotrasor" :-) Att skriva är den nya grejen. Utrymmesplaneringen är inte lika lätt och lilla A tappade sista bokstaven i namnet, men hon verkade ha överseende med det.

20 december 2010

annis



I somras stickade jag en Annis. Eftersom det inte riktigt var säsong för halsduk blev den liggandes oblockad. Nu är det i allra hösta grad säsong och jag har äntligen tvättat och blockat. Jag gillar den långsmala formen, men hade velat ha den större. Jag tror att det ska få bli en julklapp.
Stickad i Drops Alpaca för att få en varm och robust sjal.