29 januari 2010

julklappsmuddar



Julklappsmuddarna finns äntligen på bild. Överst stickfrossas fina muddar med spetskant som jag stickade till min moster. De är stickade i Drops Alpaca på stickor nr 3.
Sedan de blåa muddarna som visserligen fastnade på bild tidigare, men då oblockade och utan knappar. I Karisma superwash på stickor 4

27 januari 2010

tågmössa


Stora A var i stort behov av en mössa. Den inköpte dög inte när det var dags att börja använda den och den enda som passerade nålsögat var en för stor acrylmössa med ett döskalleliknande lok på. Tur att mamma kan sticka. Stora A har själv valt färger och berättat hur den ska se ut. Jag ville sticka öronlappar, men det fick den absolut inte ha. Resåren blev lite lös, men den sitter bra ändå. Jag är nöjd. Den är stickad uppifrån och ner, inspirerad av Thorpe.
Jag ökade till 108 maskor. Den är stickad i Karisma superwash och diverse restgarn på stickor 4. För att få en jämtjock och lite tätare mössa stickade jag med två trådar, varannan maska som när man stickar långrandigt.

Nu är det bara att välja nästa projekt. Sticka färdigt lilla A's randiga tröja? Vantar till mig? Uggletröja? Tantkofta? Anouk till lilla A?

20 januari 2010

2010


Vantar till min lillebror. Stickade i Alaska och två trådar av ett no-name ullgarn jag köpte till regnbågsfilten. Mönster från Hello Yarn.
Några förändringar har jag gjort. Jag stickade inte "mudden" lika lång och jag flyttade ner tummen två varv då jag tyckte den var placerad väldigt högt upp. Jag plockade även upp en extra maska i varje sida av tummen.