25 februari 2007

ännu en mei tai


Ännu en grön Mei Tai, men den här har huvudstöd. Jag älskar det gröna tyget. Det hann ta slut innan jag kom till skott och köpte en bit till. Det hade blivit fina kuddar i vår soffa. Jag har iaf lagt undan så jag har till en egen sele. Den här ska flytta till London.

24 februari 2007

shopping

Var på stan en snabbis för att köpa en bit vaxduk. Diskmästaren A ska få ett förkläde eller två, så han inte blir så blöt när han arbetar. När jag kom till kassan visade det sig att jag givetvis lyckats välja den vaxduk som var typ dubbelt så dyr som alla andra... Nåja, ska man vara fin får mammas plånbok lida pin, eller hur var det nu???


Annars blev det lite små stuvbitar till MT-paneler. Hittade dock inte det tyg jag egentligen var på jakt efter, och det tantblommiga gardintyget som skulle bli rullgardin i vårt sovrum fanns inte kvar. Man ska inte vela.

sjalen!

Bättre sen än aldrig heter det väl. Äntligen en bild på sjalen! En dålig bild, men man får ett hum iaf. Den är rätstickad i entrådigt ullgarn.

22 februari 2007

Mei Tai

Kanske inte världens bästa bild, men man får ju ett hum om hur den ser ut. Sydd på beställning och riktigt fin även för K som inte är så förtjust i beiget. Ska bli spännande att höra ett omdöme sen. Jag har använt bordfilt istället för fleece i vadderingen. Det känns som att det blir lite stadigare. Det är ett annat sorts tyg också än det jag brukar använda. Det kändes stretchigare, vilket kanske kan vara en nackdel. Dock fanns det i fler fina färger än favorittyget som bara finns i beige, brun och vit.

21 februari 2007

nya lappar


För ett tag sedan kom mina nya lappar till barnkläderna. Fina, men jag tycker de är lite svåra att sy på. De vill gärna töja sig på diagonalen och bli sneda.
När jag blivit lite rikare ska jag specialbeställa lappar, men tills vidare duger de här bra.
De senaste dagarna har jag sytt massor. Två selar och nio par velourbyxor har det blivit. Alla byxparen är inte helt klara, men i stort sett. Jag har suttit i vår fritidslokal och sytt. Så lyxigt att kunna breda ut sig. Jag längtar ihjäl mig efter ett arbetsrum.


Ikväll har jag varit på juntan. Stickade på de randiga blöjbyxorna jag började på för ett tag sedan. "Gör du bara randiga saker?" frågade en juntamedlem. Där satt jag i min mamma-sydda randiga tröja, med mina mormor-stickade randiga raggsockar och stickade på ett par K-märkta ullbrallor...
Virkade lite på ännu en basker också. Vännen A hade med sig en fantastisk bok från det ljuva 70-talet med applikationer och broderier. Jag tror att A ska få en vårjacka i manchester med något broderi på.

08 februari 2007

en turkos basker

Den senaste tiden har jag inte sytt så mycket, men nu har jag en hel hög med beställningar som det bara är att hugga in på. Lite byxor och några MT's. Annars har jag mest stickat och virkat. En mössa till A och en basker till mig själv. Av mamma fick jag en hel kasse med ullgarn. Hittills har det blivit två baskrar av det. Mest för att öva virktekniken och för att hitta rätt storlek. Och så för att det är roligt, såklart! En födelsedag har passerat, och den gick i handarbetets tecken iår. Jag fick presentkort på favoritgarnaffären på 800:-, en prenumeration på Hemslöjden och en fantastisk bok om yllebroderier. Det är vad jag ska ge mig på härnäst. Planerna är ett skärp till mig själv och en hätta till A, men jag börjar nog med att brodera lite provlappar. Blir de bra tänkte jag att de kan bli en kudde sen. Jag känner mig så glad och inspirerad.


<--- Min nya turkosa basker. Bilder på de andra kommer när jag ser mindre glåmig ut än idag...